Brake Question - Mopar Forums

Brake Question

Reply

 
 
 
Old 05-15-2018, 03:06 PM
  #1  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2018
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Brake Question

!971 Cuda stock Disc/drum, rebuilt original calipers. When take the car out cold, brakes are fine. After a bit of cruising, back home now, front brakes lock up(feels like E-brake is on, but isn't). Rears are okay(free wheeling).
What's going on? Where do I start. The master has been replaced also. Driving season is upon us, would like to sort this out. Help! Thank you!
Sorry for my first post being a problem.
71EV2 is offline  
Reply With Quote
Old 05-15-2018, 08:40 PM
  #2  
Mopar Lover
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 4,268
Thanks: 0
Thanked 381 Times in 376 Posts
I would suggest replacing the front and rear rubber hoses if not already done, one may be collapsing
TVLynn is offline  
Reply With Quote
Old 05-15-2018, 09:28 PM
  #3  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2018
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
The lines were replaced during restoration,about 10 year ago, but that’s a good suggestion.
71EV2 is offline  
Reply With Quote
Old 05-16-2018, 02:34 PM
  #4  
Mopar Fanatic
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 483
Thanks: 0
Thanked 42 Times in 41 Posts
Wrong master cylinder? Drum - Drum with residual valves in both outlets?
Drag Pak is offline  
Reply With Quote
Old 05-16-2018, 03:50 PM
  #5  
Mopar Lover
 
Join Date: Apr 2010
Location: Long Island, NY
Posts: 1,534
Thanked 125 Times in 125 Posts
71 -

Do the easy stuff first. Make sure the wheel cylinders or the calibers aren't locking up with heat.

When the breaks start acting up, get home, pop the wheel and have someone pump the pedal.
See what the cylinder does.

Archer
Archer is offline  
Reply With Quote
Old 05-17-2018, 09:51 AM
  #6  
Mopar Fanatic
 
ZEN357's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 115
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Why not upgrade to a modern set of brakes? It would be safer.
ZEN357 is offline  
Reply With Quote
Old 05-18-2018, 02:55 PM
  #7  
Super Moderator
 
Iowan's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Lost In Time!
Posts: 2,591
Thanked 156 Times in 156 Posts
Did you mix up the ft and rear on the master.
Iowan is offline  
Reply With Quote
Old 10-09-2018, 08:50 PM
  #8  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2018
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Was back at it today. Jacked car up cold, wheel spun freely. Started car let run few minutes, wheel spins freely. Pumped brakes couple of times, fronts lock up tight. Turn car off and loosen masters four bolts, and brakes release. Is it a faulty master, or rod adjustment? Or something else? Master part number is Napa P2066.
Master was replaced 2 years ago, never had problem before? WTH thanks!

Last edited by 71EV2; 10-09-2018 at 08:53 PM.
71EV2 is offline  
Reply With Quote
Old 10-10-2018, 06:32 PM
  #9  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: May 2018
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I turned in the booster rod a turn and 1/2, problem solved.If someone could tell me how you get .30 clearance, I’d give it a try.
71EV2 is offline  
Reply With Quote
Old 10-13-2018, 07:12 PM
  #10  
Mopar Lover
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 4,268
Thanks: 0
Thanked 381 Times in 376 Posts
My guess would be to measure it at the booster with the bolts loose
TVLynn is offline  
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
smackhonda
General Discussion
7
05-19-2010 04:02 AM
dchamp
94-Current Dodge Trucks
5
02-13-2010 10:16 PM
mahd
General Technical Questions
2
07-06-2009 05:33 PM
roadrunnerrelic
B-Body
6
10-17-2008 01:23 PM
buttslapper
Do-It-yourself Section
2
10-01-2007 07:32 AM


Thread Tools
Search this Thread