AC Not Blowing - Mopar Forums

AC Not Blowing

Reply

 
 
 
Old 08-09-2018, 10:19 AM
  #1  
New Member
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2018
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry AC Not Blowing

Hey all- first post here.

I have a 2013 2.0L Limited Dart and am having some issues with the AC. A few months ago, my AC just cut out. At first it was only every other day it would cut out and then it stopped working all together. Let me kind of tell you what I am experiencing.

When driving (now), I can get SOME air to blow by putting my AC on full blast, circulation, MAX AC. It only blows a little bit but will only do this when the car is moving. If the car is in idle or stationary it will not blow anything.

Here is the weird part, sometimes, only sometimes, I will get full control back. The most recent time was last week. I was driving on the interstate (I had to have been on hour three or four) when the damn thing kicked back on. I had temperature control, speed control, the whole shabang. Not surprisingly, as soon as I parked at my destination and turned the vehicle off, my all-control power went away.

I have changed the cabin air filter, pulled the fuses, checked the fan to make sure its clear of any obstructions— I have done everything I can think of.
So I am stumped, anyone have any advice?

Thanks guys
czubernis is offline  
Reply With Quote
Old 08-09-2018, 12:39 PM
  #2  
Super Moderator
 
Iowan's Avatar
 
Join Date: Mar 2015
Location: Lost In Time!
Posts: 2,525
Thanked 154 Times in 154 Posts
Did you change the fuse/breaker at the time you checked it?
I would change it for new
Iowan is offline  
Reply With Quote
Old 08-10-2018, 05:35 AM
  #3  
Mopar Lover
 
RacerHog's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Monrovia SO-CAL (USA)
Posts: 6,908
Thanked 497 Times in 493 Posts
Sounds to me like you have some failure in the blend door motors...
RacerHog is offline  
Reply With Quote
Old 08-10-2018, 08:00 PM
  #4  
Mopar Lover
 
Coronet 500's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Ontario Canada
Posts: 2,337
Thanks: 0
Thanked 251 Times in 241 Posts
Could this be simply a low voltage battery that charges up on a long drive then stuff starts to work.
Coronet 500 is offline  
Reply With Quote
Old 08-15-2018, 05:22 AM
  #5  
Mopar Fanatic
 
ZEN357's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 115
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
I would check the relays, and the door motors.
ZEN357 is offline  
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Dave E
Engines, Exhaust and Fuel systems
13
11-01-2015 09:46 AM
Durango-Tango
Engines, Exhaust and Fuel systems
6
10-09-2012 08:06 PM
retired
Transmissions, Transfer Cases and Rear Ends
1
07-18-2012 04:57 PM
ddunk80
General Discussion
1
06-18-2011 02:28 AM
dodgecharger72
General Technical Questions
5
09-22-2009 07:26 AM


Thread Tools
Search this Thread