Go Back  Mopar Forums > GENERAL > General Discussion
76 W100 Steering Shaft issue - trying to understand .. >

76 W100 Steering Shaft issue - trying to understand ..

Notices

76 W100 Steering Shaft issue - trying to understand ..

Old 10-11-2018, 11:26 PM
  #1  
New Member
Thread Starter
 
EvenPrime's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Location: Vancouver
Posts: 2
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
76 W100 Steering Shaft issue - trying to understand ..

First off, I just signed up today and excited to be here. I bought a 1976 Power Wagon W100 back in April and finally got it on the road here last week. It required a bit of work to have it on the road but nothing I couldn't figure out.

Now I'm a bit stuck with this issue.

The steering wheel is sloppy - I thought it was the rag joint but check this video I posted on it and you'll see the issues pretty clearly.

Problem is, I dont know anything about the steering and the books I am using http://cdn.ceo.ca.s3-us-west-2.amazo...0f8g-books.jpg didnt really help me out as the images are hard to see and Im not even sure what the name of these things are.

Can someone explain what I am looking at. Looks like a set screw is missing. When I bought the truck, the horn and cover was missing so I assume they tried to fix this issue and made it worse.

Had the safety inspection done and everything is good such as ball joints, control arms, tie-rods etc. I know a bit about old vehicles but bought this to learn so Im sure the truck doesnt even have some of the things I just said.
Im flying solo here though so I thought Id reach out to the community for some support.

I have a buddy on the other side of the country who helps a bit but doesnt know much about the steering either.
This pick compares his truck's steering shaft and mine http://cdn.ceo.ca/1ds0fee-truck.png
My Truck Steering shaft http://cdn.ceo.ca/1ds0fen-truck2.png

I tried searching this but had a really hard time finding the information.

Best regards;

-Even
EvenPrime is offline  
Old 10-12-2018, 06:32 AM
  #2  
Mopar Lover
 
RacerHog's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Monrovia SO-CAL (USA)
Posts: 7,572
Received 545 Likes on 538 Posts
Nothing wrong with it.... Looks like it is working just fine. The boot could use replacing. Tighten up the gear box or replace any loose steering parts... Looks good to go...
Welcome to the site... Looks like a nice project !!
RacerHog is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Douglas1300
MoparForums Help and Suggestion Center
0
07-23-2016 03:11 PM
cuda341
E-Body
16
03-06-2014 03:12 PM
fluffoffal
Part(s) Wanted
3
10-10-2012 06:03 AM
lifted150
Chassis, Suspension, and Brakes
9
12-30-2011 04:52 PM
DodgeW200
General Technical Questions
5
12-30-2009 03:38 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 76 W100 Steering Shaft issue - trying to understand ..


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.